Iets Matth Kasper

Verhalen voor in en om het huis

03 december 2006

En wie nie zing

Oh, die zondagen waarop je je in een regenovergoten stadion tussen de Hardcore-Hooligan-jassen en broodjes worst staat af te vragen hoe het in godsnaam kan dat kerkgezangen wél het stadion inkomen, maar andersomgekeerd dus nooit!

Zo eindigt de Bunniksideversie van Gloria in Excelsis Deo ineens in Leve Utrecht en schreeuwen eng'len iets van hup Ajax, richting niksvermoedende slaapherders in de ArenA. En als je dan ziet hoeveel mensen er in een voetbalstadion zitten op ’s Heeren Dag, staat Jezus behoorlijk 0-1 achter tegen de Hooligans, met nog 3 minuten op de klok. Dus! stel ik de volgende lyrics voor om al die duizenden Hooligans voor het zingen de kerk in te laten gaan, nep-atheïst die ik me ben:

1! Dat voor de meeste supporters onbegrijpelijke Gloria wordt Heeuh!, waarbij het Leve FC Uuutrecht–einde wordt vervangen door het metrisch gelijkwaardige Leve Jezus Chriiistus (Jezus – Hooligans: 1-1)

2! Wie laf joe Broerse, wie doe zal in de kerkbanken natuurlijk We love you Jesus, we do, oooh Jesus we love you moeten worden, maar dat bekt net zo lekker. (Jezus – Hooligans: 2-1)

3! En het heerlijke Enwieniespringdieiseenjood kan ongewijzigd de liturgie in. (Jezus – Hooligans: 3-1, schaakmat Jezus).

2 Comments:

At 1:47 p.m., Blogger Nynke said...

Ooooooooow! Nog meer Kasper voor exact dezelfde prijs!
Ik houuuuuuuu daarvan!

 
At 8:20 p.m., Blogger Kasper said...

En dan krijg je dus Matthijs er ook nog eens bij, hè! Wat een wéreld.

 

Een reactie posten

<< Home

eXTReMe Tracker